Sådan Plejer Du En Savannah-kat

Indholdsfortegnelse:

Sådan Plejer Du En Savannah-kat
Sådan Plejer Du En Savannah-kat

Video: Sådan Plejer Du En Savannah-kat

Video: Sådan Plejer Du En Savannah-kat
Video: КАРАКАЛ ЗНАКОМИТСЯ С СЕРВАЛОМ / Каракал в шоке от размеров сервала 2024, April
Anonim

Savannah-katte betragtes som fantastiske og interessante dyr. De er ret sjældne, store og dyre. Formålet med opdræt af disse katte var at skabe et intelligent yndefuldt dyr med en eksotisk farve.

Sådan plejer du en Savannah-kat
Sådan plejer du en Savannah-kat

Savannah: race beskrivelse

Denne race optrådte først i midten af 80'erne i det sidste århundrede. Opdrætteren krydsede en mandlig Serval med en huskat siameser, og som et resultat blev den første Savannah født. Desuden gjorde opdrætterne en stor indsats for at sikre, at raceens præstationer blev ideelle. I 2001 blev savannen anerkendt og registreret.

Beslutningen om at opdrætte en sådan race skyldtes ikke kun æstetiske overvejelser. Rige mennesker opbevarede ofte geparder og leoparder i friluftsbure. Savannah skulle tjene som et alternativ til at holde rovdyr i fangenskab.

Katte af denne race er svære at opdrætte. Dette fører til en ret høj pris for deres killinger. Savannahs er meget større end en almindelig huskat. Ved parring, når kvinden er af en anden race, opstår der problemer, fordi mændene som regel bider den kvindelige partner i nakken. Hvis hun er flere gange mindre end en kat, vil denne procedure være meget håndgribelig for hende. Desuden er mandlige efterkommere op til femte generation sterile. Derfor er hver kat meget værdifuld for opdrættere.

Udadtil ser savannen ud som en lille gepard. Store ører, lange ben og ædel kropsholdning. Pelsen på en sådan kat er blød og kort. Hun kan vokse op til 60 cm på manken, og vægten kan nå 18 kg.

Savannah pleje

Savannahs kræver ikke særlig pleje. De har heller ikke brug for nogen specifik diæt, det eneste der er værd at overveje er, at foderet skal være af høj kvalitet. Disse katte kan ikke lide kulden, fordi deres slægtning, Serval, er fra Afrika. Dette er ret mærkeligt, fordi savanner har en tyk undercoat. De elsker også vand meget og sprøjter gerne i badet.

Det er værd at overveje savannens natur. De har det godt med mennesker, men i forhold til andre dyr opfører de sig arrogant, selvom de er hunde. Men selvom der opstår en konfliktsituation, vil disse katte ikke bide eller ridse fjenden - kun hvæse og knurre, ellers forlader de simpelthen.

Disse katte spiser næppe. Med børn er de kærlige, men tillader ikke at blive klemt og trukket. Derfor, hvis du har små børn, bør du ikke tage denne kattunge ind i huset.

Savannahs har høj immunitet og godt helbred. De trues ikke af overvægt og problemer med mave-tarmkanalen.

Katte af denne race er utroligt aktive og elsker gåture og udendørs spil. Forresten, de er nemme at træne og vil med glæde spille Aport med dig. Men du er nødt til at gå savannen på en sele. Uden hende holder du simpelthen ikke styr på din favorit.

Anbefalede: