Hvordan Katte Bevæger Sig

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Katte Bevæger Sig
Hvordan Katte Bevæger Sig

Video: Hvordan Katte Bevæger Sig

Video: Hvordan Katte Bevæger Sig
Video: DYREVÆRNET: SÅDAN FÅR DU EN GLAD OG TILFREDS KAT 2024, April
Anonim

Kun få dyr i verden er i stand til at amble. I en sådan gangart skrider dyret samtidigt med sit bageste venstre og forben og derefter med sit højre for- og bagben. Kameler, giraffer og huskatte går sådan. Desuden går sidstnævnte kun på fingrene. Derfor bevæger de sig næsten lydløst og umærkeligt over for andre. Hvilke andre detaljer skelner mellem de fysiologiske egenskaber ved en kats gang?

Hvordan katte bevæger sig
Hvordan katte bevæger sig

Instruktioner

Trin 1

En huskat har fem tæer på forbenene. Den femte af dem er til gengæld stærkt forkortet. Så meget, at det ikke rører gulvet, når man går. Katens bagben under gangen lægger vægt på fire fingre, og der er slet ingen stor på bagbenene. Sålen på kattens fødder er ret tyk. Hun fordeler vægten af sin krop fuldstændigt over hele fodens volumen. Derfor er kattens gang så stille.

Sådan overlever du en kats død
Sådan overlever du en kats død

Trin 2

Det faktum, at der er en uldpude på sålerne på deres poter, hjælper også katte med umærkeligt at forfølge deres mål (bytte). Og katten skjuler sine kløer i hudfolder og frigiver dem, når den har brug for den. I modsætning til dets kløer frigøres hundens kløer altid, derfor hører ejeren dette kæledyrs tilgang til ham. Det er næsten umuligt at høre en kats tilgang.

når hunde dør
når hunde dør

Trin 3

Alle kattes gangart er yndefuldt, fleksibelt og svømmer som om det er på tæerne. De går i en lige linje, som om de er skitseret langs en lineal. Katten løber i zigzags, hvis den alene vil lege eller have det sjovt på denne måde.

hvordan man skraber katte
hvordan man skraber katte

Trin 4

Hvis du ser nøje på en kattes gang, når den går langsomt, vil du bemærke, at bagsiden af katten bevæger sig som fronten. Den eneste forskel er, at hvis den forreste pote på højre ben lægges frem, så er den venstre tilbage. Derfor får man indtryk af, at katten går langs en linje.

Billede
Billede

Trin 5

Dette kæledyr kan gå i en afslappet trav, et simpelt kattetrin, i tilfælde af fare - i en galop eller en udvidet galop. Hvis katten gik i et moderat tempo i sneen, kan du se bagved en jævn række rævlignende spor. Hvis katten gik ved et trav, kan du se, at den næsten lige så falder i sporet på fronten med bagbenet.

Anbefalede: