Selkirk Rex - Krøllet Mirakel

Selkirk Rex - Krøllet Mirakel
Selkirk Rex - Krøllet Mirakel

Video: Selkirk Rex - Krøllet Mirakel

Video: Selkirk Rex - Krøllet Mirakel
Video: Наш котик SELKIRK REX - BLU POINT (Boy) 2024, April
Anonim

Selkirk Rex er en unik race af katte, der adskiller sig ikke kun af bølget hår, men har også en ekstremt fredelig karakter. Disse katte er meget knyttet til deres ejere, føler perfekt deres humør, meget kærlige og perfekt trænet. Repræsentanter for Selkirk Rex racen bliver en virkelig loyal ven for deres ejer.

Selkirk Rex - krøllet mirakel
Selkirk Rex - krøllet mirakel

Denne race af katte dukkede op for nylig - i 1987 i USA. Racen blev officielt anerkendt i 1992, og i Rusland begyndte den først at blive skilt i 2003. Slkirk Rex's forfader var en omstrejfende kat med bølget hår, der blev krydset med en persisk kat. Der er to sorter af racen - korthåret og langhåret. Hos repræsentanter for den første type er pelsen blød, plys, mens den hos katte af den anden type er ret lang med krøller i brystet, nakken og underlivet.

Selkirk Rexes er af mellemstor, muskuløs krop og vejer mellem 3,5 og 6 kg. Katte har tendens til at vokse sig større end hanner, så de er mindre yndefulde. Selkirk Rex's hoved er afrundet, øjnene er runde og er bredt adskilt. Øjenfarve skal matche farven på pelsen, og farven på katte af denne race kan være absolut enhver. Det vigtigste kendetegn ved Selkirk Rex er dens krøllighed. Derfor er det meget vigtigt at passe godt på deres pels, især hvis det er en langhåret race. Det er nødvendigt at kæmme katten regelmæssigt (mindst en gang om ugen), men vær ikke for nidkær for ikke at ødelægge krøllerne.

Selkirk Rexs personlighed er meget fleksibel. De kommer godt overens med alle familiemedlemmer såvel som med andre katte og endda hunde. Derudover er disse katte meget stressresistente, så de er ideelle til at deltage i forskellige shows.

Takket være dets charmerende udseende og venlige natur vinder Selkirk Rex racen mere og mere popularitet ikke kun i sit hjemland, men også over hele verden.

Anbefalede: