Hvordan Man Bruger En Hest?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Bruger En Hest?
Hvordan Man Bruger En Hest?

Video: Hvordan Man Bruger En Hest?

Video: Hvordan Man Bruger En Hest?
Video: Minecraft - sådan bruger man en hest 2024, Kan
Anonim

Heste i moderne tid bruges praktisk talt ikke som trækdyr, men lejlighedsvis kan du se et dyr spændt på en vogn eller vogn - en ægte museumsudstilling. På trods af moderne materialer har selen, ligesom seleteknikken, ikke ændret sig i hundreder af år.

Hovedtele er et alsidigt stykke hestesele
Hovedtele er et alsidigt stykke hestesele

Typer af seler

start en hest, hvor du skal starte
start en hest, hvor du skal starte

Afhængigt af den anvendte type sele er der fem hovedtyper af selen. I en akselbue-sele anvendes to aksler fastgjort med en lysbue. Hestens trækkraft overføres gennem en krave, der bæres omkring dyrets hals.

På grund af sin brede udbredelse på Ruslands territorium kaldes bøjlebue selen ellers russisk.

Sele med gevind efter kant er kendetegnet ved fraværet af en bue. Aksler er fastgjort med bælter til en krave eller til en bred rem - shork. Trækkraften overføres gennem linjerne.

Line-and-trækstangsselen bruges i vogne og landbrugsredskaber, der har trækstang - en slags aksler fastgjort til midten af hjulakslen. I trækvogne udnyttes som regel heste parvis som en khasok.

Linjeselen er den nemmeste mulighed. Den har hverken en skaft eller en tunge. Trækkraften overføres gennem stropperne, som er fastgjort til åget eller shortsen.

Den kombinerede sele bruges i flere hestevogne, vogne. Den kombinerer linjen og en af de ovennævnte seler. Et eksempel er "trojkaen" - grundstammen er udnyttet til akslerne, for der anvendes bindebånd.

Russisk hestesele

hvordan man rengør en hest
hvordan man rengør en hest

Når du bruger en hest, skal du nøje følge ordren. Inden seletøjet rengøres, kontrolleres selens fuldstændighed og brugbarhed.

Før du starter selen, er det vigtigt at sikre, at hesten ikke er skadet eller øm, hvor den rører ved selen.

Derefter sættes et hovedtøj, sadel og krave på hesten. Sadlen er placeret på manken og tjener til at understøtte hele selen. Halsbåndet vendes, sættes på og returneres til den ønskede position på nakken.

En sele er spredt på bagsiden og fastgjort til kraven. Shley er et læderbælte, der holder klemmen i at bevæge sig fremad, når du kører ned ad bakke eller når du bremser hårdt.

Derefter vikles hesten mellem akslerne og fastgøres sammen med en bue på et åg. Fastgørelsen er råhud eller flade bugserbåde på begge sider af klemmen.

Det næste trin er at stramme den nederste del af klemmen, kaldet tang, ved hjælp af en speciel rem - suponi. Derefter kan du fortsætte med at fastgøre hele strukturen til sadlen.

For at gøre dette er sadlen fastgjort med en omkreds og passerer den under hesten. Begge aksler er fastgjort på sadlen med en lang rem, kaldet karse-sadlen, mens de er let hævet for at overføre selenes vægt fra kraven til sadlen sammen med denne overføres en del af trækkraften.

Det er fortsat at yderligere sikre akslerne med en abdominal rem, der passerer under omkredsen og fastgøre kontroltøjlerne til hovedtøjringene.

Hesten er uudnyttet i omvendt rækkefølge.

Anbefalede: