Marsvin: Hvordan Man Plejer Et Kæledyr

Indholdsfortegnelse:

Marsvin: Hvordan Man Plejer Et Kæledyr
Marsvin: Hvordan Man Plejer Et Kæledyr

Video: Marsvin: Hvordan Man Plejer Et Kæledyr

Video: Marsvin: Hvordan Man Plejer Et Kæledyr
Video: Sådan Passer Du Et Marsvin 2024, Kan
Anonim

Hvis du vil have et lille kæledyr, skal du overveje at købe et marsvin. Dette dyr behøver ikke at gå og trænes, såsom en hund. Nok rummeligt bur samt god foder og hø. Disse dyr er godt tæmmet til hænderne, ret uhøjtidelige og fredelige. Du kan købe et marsvin i specielle planteskoler eller dyrehandlere.

Marsvin
Marsvin

Marsvinet er et charmerende og roligt gnaverdyr, gennemsnitligt 30-35 centimeter langt. De bider normalt ikke, er ikke aggressive og vænner sig let til deres ejere og bliver også husven. Grise sover normalt om natten, så det er meget mere praktisk at holde dem end hamstere, der har et aktivt liv om natten.

Der er mange racer af disse dyr fra hårløse til langhårede. Du skal beslutte om racen eller besøge flere dyrebutikker og se marsvinene der er tilgængelige der. Men det er bedre at købe et par af samme køn marsvin, for i modsætning til hamstere alene keder disse dyr sig.

Marsvin bor i bure, men de er meget glade for at gå rundt i lejligheden. Det vigtigste er ikke at lade dyr være uden opsyn. Og i godt vejr kan du bygge en lille pen i haven og lade grisen gå en tur der. Det er bedre at bygge en korral i skyggen. Kæledyret vil hvile fra buret, "strække benene" og spise frisk græs.

Seler og snore bør ikke bruges på marsvin. Hvis du har brug for at transportere grisen et eller andet sted, skal du bruge en særlig bærer, og en bærer til katte er også velegnet.

Billede
Billede

Cellevalg

Kæledyr har brug for et rummeligt bur fra 40 cm i højden, så dyrene kan stå på bagbenene, og gulvet skal have en minimumsstørrelse på 80 x 60 cm. Du kan selv lave et bur eller købe i en dyrebutik eller bestille fra en online butik.

Til strøelse skal du bruge stort savsmuld, spåner eller granulært savsmuld til en kattekuldkasse. Hvis du planlægger at bruge træfyldstof, kan du lægge PVC-tæpper ovenpå, ellers kan dyrets ben skade fra hårde granulater. PVC-tæpper som gulve er godkendt af dyrlæger, det vigtigste er, at der er savsmuld eller fyldstof under det. Disse tæpper kan også vaskes i vaskemaskinen. Sengetøjet skal udskiftes 1-2 gange om ugen.

I buret skal du købe:

  • automatisk drikker (hvis du tog to gylte - det er bedre at købe to drikkere);
  • en tunge madskål, så grisen ikke vælter føderen;
  • sennik;
  • hængekøje til et marsvin;

Det er bedre at udelukke huset, i stedet for det er en hængekøje eller et specielt rør fantastisk. Dette giver dig mulighed for at tæmme grisen hurtigere, da den ikke gemmer sig i huset og vil vænne sig hurtigere til folk.

Buret skal placeres et sted i huset, hvor der ikke er nogen træk, og grisen fryser ikke. Den optimale temperatur for hende er 20-22 ° C.

Billede
Billede

Mad og godbidder

Grundlaget for marsvinets kost er hø - ca. 80% af den daglige ration. Du kan forberede det selv eller købe det i specialbutikker.

For det andet er kornfoder, der sælges i dyrebutikker.

Det er også nødvendigt at give dyrene en saftig mad: grøntsager og frugter eksklusive citrusfrugter. Svin er meget glad for gulerødder, æbler, salat, agurker og mere.

Om sommeren kan du ud over ovenstående give dine marsvin frisk vasket græs, og om vinteren kan du spire havre.

Anbefalede: