Sådan Bestemmes Racen På Et Marsvin

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Racen På Et Marsvin
Sådan Bestemmes Racen På Et Marsvin

Video: Sådan Bestemmes Racen På Et Marsvin

Video: Sådan Bestemmes Racen På Et Marsvin
Video: Sådan Passer Du Et Marsvin 2024, April
Anonim

Marsvin er slanke og fluffy, krøllede og helt hårløse. Og der er mange farveindstillinger! Disse forskelle hjælper dig med at bestemme racen på dit kæledyr.

Hvordan man bestemmer racen på et marsvin
Hvordan man bestemmer racen på et marsvin

Instruktioner

Trin 1

Korthåret marsvin

I ridgebacks, på bagsiden, samles uld i en slags kam langs ryggen, og en roset er nødvendigvis placeret på korsbenet. De er monokromatiske, de kan have næsten enhver farve inkl. flerfarvet.

Hvis grisen har en kort, grov, let krøllet pels, er dette en rex. Uld kommer i forskellige farver, både plettet og monokromatisk. Der skal ikke være rosetter på hovedet eller på kroppen.

Bamse racer satin
Bamse racer satin

Trin 2

Der er også en opdeling efter farvningstypen.

Selfie - glathårede monofoniske marsvin. Der er mange farveindstillinger: sort, hvid (med mørke eller røde øjne), guld (med mørke eller røde øjne), beige, brun, rød og endda creme.

For dalmatinere er en hvid stribe på næsepartiet karakteristisk og deler den i den såkaldte. maske. Overalt i kroppen er spredte pletter, der ikke er større end en ært, i kontrast til hovedfarven. men benene og ørerne på dalmatinerne er jævnt farvede.

Crested bjørne er kendetegnet ved et stykke hvidt hår på panden, mens der overhovedet ikke er pletter på andre dele af kroppen.

Selfie marsvin
Selfie marsvin

Trin 3

Langhårede marsvin

Satin peruansk eller Angora - har brug for omhyggelig daglig pleje, fordi langt silkeagtigt hår vokser over hele kroppen. Fra midten af ryggen har de også en særlig "afsked". Grisens farve er varieret, dyrene er både plettede og monokromatiske.

Texel er en race af krøllede svin. Deres hår vokser fra næsepartiet og nedad, og der er ikke en eneste roset på kroppen. Der er forskellige farver.

I abessinske marsvin er hele kroppen jævnt dækket med bløde tufter af langt og tykt hår.

Peruvianske marsvin er anerkendte mestre for hårlængde - det kan nå 30 cm! Grisen får en ejendommelig rund ovenfra på grund af det faktum, at håret på hovedet vokser fremad og helt dækker det.

Texel gris
Texel gris

Trin 4

Skaldede marsvin

Tynde grise er næsten skaldede - kun på næsen og benene er der lidt hår. De blev opdrættet som et resultat af mutation, på et tidspunkt blev de ofte brugt i forskellige laboratorieundersøgelser. Og nu vinder skinny mere og mere popularitet over hele verden. Der er en slags tynd varulv, hvor hår kan vokse tilfældigt over hele overfladen af kroppen. Kun maven forbliver nøgen.

Og Baldwin er helt skaldet. Ved fødslen har de muligvis stadig en ubetydelig "pels", men når de vokser op, kaster de alt - til det sidste hår.

Skinnet marsvin
Skinnet marsvin

Trin 5

Ud over klassificering efter pels type og farve, er marsvin skelnet efter størrelse. For eksempel Kui-racen af gigantiske marsvin. Ved fødslen vejer de 100 - 150 g, efter tre måneder - 700-800 g, og i en alder af 4 måneder er deres vægt mere end 1 kg. I voksenalderen kan deres vægt nå op på 3 kg.

Anbefalede: