Hvordan Man Genkender En Giftig Slange

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Genkender En Giftig Slange
Hvordan Man Genkender En Giftig Slange

Video: Hvordan Man Genkender En Giftig Slange

Video: Hvordan Man Genkender En Giftig Slange
Video: DEN FARLIGSTE SLANGE I VERDEN 2024, April
Anonim

Ifølge statistikker er der omkring 4 tusind slangearter i verden, ca. 10% af dem er giftige. Hvert år i verden dør omkring 40 tusind mennesker af bid af giftige slanger. En høj dødelighed fra møder med disse skabninger registreres i Brasilien og Indien. I USA dør op til 15 mennesker om året af sådanne slanges bid. Der er registreret isolerede tilfælde af død fra giftige slanger i Europa.

De flestetige slanger er farvestrålende
De flestetige slanger er farvestrålende

Instruktioner

Trin 1

Først og fremmest skal det bemærkes, at bid af en giftig slange ikke altid fører til forgiftning af kroppen med gift. For eksempel udskiller hugormer ikke deres gift i næsten 25% af bidene og kobraer i ca. 50% af tilfældene. Men hvis slangegift alligevel blev injiceret i en persons blod, kan det straks have en skadelig virkning, der indirekte eller direkte påvirker alle systemer i hans vitale organer. Opmærksomhed! Ikke altid kan slangegift være farligt for mennesker! Nogle typer gift virker overhovedet ikke på en person, og nogle vil være dødelige inden for få sekunder.

hvordan man holder slanger
hvordan man holder slanger

Trin 2

Der er flere måder at identificere en giftig slange på, men du bør aldrig stole på dem fuldstændigt og fuldstændigt! Hvis en slangebid har fundet sted, skal du omgående træffe alle de nødvendige foranstaltninger for at yde førstehjælp. Så du kan genkende en giftig slange ved følgende tegn.

hvordan man holder en slange derhjemme
hvordan man holder en slange derhjemme

Trin 3

For det første har de mest giftige slanger en farvet krop. Som regel er uskadelige slanger malet i samme farve og kan have en eller flere langsgående striber fra hoved til hale. Giftige slanger kan have forskellige mønstre i form af diamanter, pletter, tværgående tigerstriber, en slags mønstre (for eksempel "briller" på hætten på en cobra). Nogle giftige slanger har lyse pletter, cirkler, uregelmæssige farvede blokke på deres kroppe. Der er også tofarvede giftige slanger: den første halvdel af deres krop er malet i en farve og den anden i en anden.

De fedeste slanger
De fedeste slanger

Trin 4

For det andet er der en opfattelse af, at en giftig slange kan skelnes fra en ikke-giftig form ved hovedet. Angiveligt har den i den første en spydlignende form, og i den anden er den mere rund. Denne regel er dog ikke altid bekræftet. Nogle zoologer hævder, at giftige slanges hoveder ikke altid har et spydformet eller trekantet hoved. Derfor er det farligt at kun stole på dette tegn! Ifølge statistikker har mange (men ikke alle) giftige slanger deres hoveder i form af et spyd (trekant).

Billede
Billede

Trin 5

For det tredje har giftige slanger en lille fordybning mellem øjnene og næseborene - en slags depression. Disse er varmefølsomme kanaler. Der er en opfattelse af, at eleverne fra ikke-giftige slanger er afrundede, mens de af giftige er elliptiske. Dette er selvfølgelig sandt, men ikke fuldt ud. For eksempel har cobras og boomslangs runde pupiller, men disse slanger er nogle af de mest giftige i verden.

Hvad er de stribede dyr
Hvad er de stribede dyr

Trin 6

Afslutningsvis er det værd at bemærke, at der simpelthen ikke er noget enkelt karakteristisk træk, der adskiller giftige slanger fra ikke-giftige! Den eneste undtagelse kan være tilstedeværelsen eller fraværet af giftige segletænder og kirtler. Men hele vanskeligheden ligger i det faktum, at disse organer ikke kan findes i en levende slange uden den potentielle risiko for deres liv. I denne henseende er den eneste pålidelige måde at genkende giftige slanger på at blive bekendt med de giftige og ikke-giftige slanger i din region gennem videnskabelig litteratur, medicinske kilder og Internettet.

Anbefalede: