Hvordan Man Laver Et Marsvinbur

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Et Marsvinbur
Hvordan Man Laver Et Marsvinbur

Video: Hvordan Man Laver Et Marsvinbur

Video: Hvordan Man Laver Et Marsvinbur
Video: Byg et marsvinebur 2024, April
Anonim

Marsvin er søde og rolige dyr. Med hensyn til indhold er de ikke særlig lunefulde, men de har brug for deres eget hus og et stykke af deres eget territorium. Som mange andre gnavere skal marsvin bevæge sig meget, hvilket betyder at buret skal være rummeligt nok. Der skal være et ly i buret, hvor dyret kan gemme sig.

Masken skal være stærk
Masken skal være stærk

Er det nødvendigt

  • Trææske
  • Metal gitter
  • Planker til huset
  • Reiki
  • Dørhængsel
  • Hook and loop eller latch
  • Tømrerværktøj
  • Negle
  • Tømrerlim

Instruktioner

Trin 1

Lav en trækasse. Hvis du kan få en stor nok pakningskasse. Du kan også tage det. Det vigtigste er at være opmærksom på dimensionerne, og også at bunden og væggene ikke har revner. Hvis du kun har et marsvin, skal du tage en kasse med et bundareal på 60x40 cm og en væghøjde på 40-45 cm. Tag en færdiglavet kasse og skar "vinduerne" ud i tre sidevægge og loftet - hullerne er næsten på størrelse med hele væggen, du skal forlade 15 cm under og 3-4 cm fra siderne og loftet. Fra en tilstrækkelig høj kasse kan du lave et bur uden tag overhovedet. Grisene vil føle sig godt der. En bred strimmel i bunden skal gøres, fordi marsvin ikke kan lide træk.

Trin 2

Lav en dør i en af væggene. Skær 4 stykker fra skinnen langs sidevægens indre omkreds og fastgør dem sammen. Dette kan gøres ved at skære hjørner i en vinkel på 45 ° og lime snitene med trælim.

Trin 3

Skær maskestykker af. De skal være omtrent lige med de tilsvarende vægge i kassen - måske lidt mindre, men sådan at de helt dækker "vinduerne" og stadig har et par centimeter tilbage til fastgørelse på hver side. Spik masken på alle vægge i det fremtidige bur, loft og dør. Du kan desuden forstærke dem med lameller indefra.

Trin 4

Anbring døren på dørhængslet. Spik en krog til den med små nelliker og en løkke på burets væg. Hvis du laver et bur uden tag, har du ikke rigtig brug for en dør; du kan også skifte mad, vand og sengetøj gennem taget. I princippet er buret klar, nu skal du tænke på dets udstyr.

Trin 5

Først og fremmest har du brug for en palle. Den skal være høj nok. Pallen kan afhentes i dyrebutikken, men hvis du er heldig nok til at finde en stor fotografisk kuvette, er det også fint. Du kan fremstille en palle af træ, men det er sværere at vaske den. Pallen skal passere frit gennem døren.

Trin 6

Huset kan laves af en mindre kasse. Der kræves ingen specielle justeringer til dette, det er nok at skære en indgang i en af kanterne. Sæt frisk hø i huset. Det skal også ændres regelmæssigt. Der skal være en føder og en drikker i buret. En mekanisk drikker foretrækkes, som er ophængt i nettet. Du kan også lave en sennik.

Trin 7

Alle andre elementer i dit kæledyrs hjem er efter eget skøn. Der kan være legetøj, stiger, labyrinter i buret. Marsvin har ikke brug for hjul. De kan ikke godt lide ham, og de har deres grunde til dette - en svag rygsøjle. Så hjulet kan endda være skadeligt for dem. Stiger skal heller ikke være høje.

Anbefalede: