Hvordan Man Giver En Kat Et Skud

Hvordan Man Giver En Kat Et Skud
Hvordan Man Giver En Kat Et Skud

Video: Hvordan Man Giver En Kat Et Skud

Video: Hvordan Man Giver En Kat Et Skud
Video: ПОВИЛИКА - САМЫЙ УМНЫЙ ПАРАЗИТ РАСТЕНИЙ. Как и чем бороться с повиликой в огороде, в теплице? 2024, Kan
Anonim

De, der har en kat eller en kat derhjemme, står over for behovet for at behandle deres kæledyr fra tid til anden. Efter undersøgelsen kan dyrlægen ordinere lokale procedurer, ordinere medicin - i piller eller injektioner. Undertiden beslutter ejerne ikke at aflevere katten til injektion til dyrlægen, men at udføre sådanne procedurer alene.

Hvordan man giver en kat et skud
Hvordan man giver en kat et skud

Det er let at injicere din kat. Den største udfordring er at holde dyret stille. Det er bedre for en sådan procedure at få støtte fra et af familiemedlemmerne. Du kan give en injektion i bagpoten, det vil sige intramuskulært og også subkutant - i nakken.

Nogle ejere foretrækker at fastgøre katten på sengen - det viser sig at være gjort med den ene hånd, omend med en vis dygtighed. Dette gøres som følger: Hvis en person er højrehåndet, med venstre hånds underarm er det nødvendigt at presse dyret mod sengen, mens katten skal placeres, så ryggen presses mod personen og er, som om det var under hans arm. Injektionen udføres med højre hånd. Lægemidlet skal forberedes og trækkes ind i sprøjten på forhånd, ellers vil det være ekstremt vanskeligt at gøre det senere. Hvis proceduren udføres med en assistent, skal han tage katten fast ved poterne og helst også holde den ovenpå.

Til injektion af katte er det bedre at tage en insulinsprøjte med en fin nål. For at få et stik i poten skal du sigte mod den kødfulde overflade bag på benet. Nålen skal komme ind i muskelen - du kan let mærke den med fingrene, medmindre katten er udmattet.

Indsæt nålen ikke meget skarpt, ikke meget dybt, så knoglen ikke ridses. Hold sprøjten ikke vinkelret, men som om den er parallel med muskelen, så nålen ikke kan indsættes ovenfra, men fra siden.

For at udføre en subkutan injektion skal huden på kattens nakke trækkes tilbage. Vi fikser dyret på en hvilken som helst bekvem måde, trækker folden med fingrene på vores venstre hånd og gennemborer huden. Dernæst skal du langsomt introducere medicinen.

Fjern overskydende luft fra sprøjten inden injektionen. For at gøre dette skal du løfte sprøjten op med en nål og trykke på stemplet, indtil der kommer en dråbe væske i slutningen. Injektionsstedet behøver ikke desinfektion - katteorganismen, i modsætning til mennesket, vil perfekt beskytte sig mod betændelse.

Anbefalede: