Koi Karper: Fiskearter

Koi Karper: Fiskearter
Koi Karper: Fiskearter

Video: Koi Karper: Fiskearter

Video: Koi Karper: Fiskearter
Video: JUMBO KOI! Shintaro Jumbo Koi Pond Сбор урожая 2020 2024, April
Anonim

Koi karpe, ellers kaldet brokadekarpe, henviser til den dekorative sort af den almindelige karpe. For mere end 2500 år siden blev disse fisk bragt til Kina fra de områder, der ligger nær Det Kaspiske Hav. De første omtaler af karper i Japan findes i XIV-XV århundreder e. Kr. e. Det antages, at karpen blev introduceret til Japan af indvandrere fra Kina. Japaneren fik tilnavnet ham "Magoi", hvilket betyder "sort karpe". Senere begyndte japanske bønder specielt at opdrætte karper til konsum. Da nogle af karperne viste farveændringer, blev de ikke brugt som mad, men blev efterladt til at blive hjemme. Efterhånden blev sådant indhold af farvet karpe en hobby. Ejerne krydsede specielt deres fisk for at få flere og flere nye farveindstillinger. Denne hobby blev efterhånden populær og spredte sig over hele Japan. I dag er der i mange lande i verden klubber og sammenslutninger af koi-kendere.

Koi karper: fiskearter
Koi karper: fiskearter

Koi kan betragtes som en fisk, der har bestået mindst seks valg. Der er omkring otte dusin koi karperacer, som er opdelt i 16 hovedgrupper:

- Utsurimono. Koi af denne art har store sorte pletter. Afhængig af mønsterets farve er koi af denne type opdelt i flere typer: Ki Utsuri, Shiro Utsuri, Hi Utsuri, i rækkefølge: med gule, hvide og røde mønstre.

- Showa Sanshoku. Denne type er kendetegnet ved, at den har en sort farve med hvide og røde pletter.

- Taisho Sanshoku eller sanke. Denne type blev opkaldt efter den japanske kejser Taisho. Det er en hvid karpe med røde og sorte pletter.

- Kohaku - snehvide koi, der er dækket af et rødt mønster. Det er en af de smukkeste og mest efterspurgte koi-arter.

- Tancho. Det vigtigste kendetegn ved Tantho er en rød plet på hovedet, som skal være den eneste. Ideelt set skal den være rund.

- Asagi. Hovedfarven på denne koi-art er blå, som er placeret over fiskens laterale linje. Det blå område er omgivet af skalaer, der skal stille sig i lige linjer.

- Bekko - hvid karpe med et sort mønster anvendt.

- Ild. Bestemmes af en enkelt farve uden pletter. Solide farver kan være grå, hvid, rød og orange.

- Kawarimono. Mest af alt er koi karpearterne, da det inkluderer koi, der ikke tilhører nogen af de vigtigste arter, såvel som nye koi arter. Denne type adskiller sig ved, at de alle ikke har en metallisk glans.

- Hikari-moyomono - metalfarvede karper, dette er en hybrid opnået ved at krydse utsuri og ogon. Hovedfarven af denne type er hvid, men vi kan sige, at skalaerne er farvet rød og sort på én gang.

- Kinginrin - koi, hvis ryg skelnes af glans af guld (ginrin) eller sølv (kinrin) skalaer.

- Shusui - koi, hvor bagsiden er dekoreret med store blålig skalaer, og siderne er dækket af orange pletter.

- Gosiki er sort koi med pletter af rød, brun, hvid og blå.

- Doitsu-goi er en type farvet karpe uden skalaer eller med meget få skalaer.

- Kumonryu. Dette er en sort hårløs karpe med hvide pletter på kroppen, hovedet, maven. Der er også beni kumonryu, som har rød i stedet for sort.

Anbefalede: